Koje podatke sakupljamo?

Sakupljamo podatke o našim zaposlenima koji su neophodni, prvenstveno, za ostvarivanje radnih prava. Sa svim zaposlenima, stalno ili angažovanim na bilo koji drugi način, potpisujemo Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti – u skladu sa članom 23. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Podatke o ličnosti koje imamo o našim zaposlenima i druge podatke koji se vode kao „lični“ (zaposleni klijenata ili dr) procenjene su kroz metodu procene rizika standarda ISO/IEC 27001:2013 koji je implementiran u okviru naše kompanije, odnosno preuzete su sve raspoložive organizacione i tehničke mere. Sajt https://roaminggroup.com koristi „cookies“-e samo za apsolutno neophodne funkcionalnosti:

    • Kako bi pružio sadrzaj na izabranom jeziku (kod korisnika se u cookie-ju beleži koji je jezik izabrao)
    • Kako bi prepoznao korisnika koji se ulogovao
    • Takođe se koristi i servis Google Analytics koji ima svoj set cookies-a ( https://analytics.google.com )

Kako koristimo Vaše informacije?

Sve informacije koje prikupljamo potrebne su nam da bi razumeli Vaše potrebe i da bi mogli da vam pružimo bolju uslugu, odnosno da bi mogli periodično da šaljemo (putem sajta) promotivne poruke o novim uslugama, specijalnim ponudama ili drugim informacijama koje smatramo zanimljivim i korisnim za zainteresovane strane. Da bismo zaštitili Vašu privatnost usvojili smo sledeće principe:

IZBOR – SIGURNOST – PRISTUP / TAČNOST

Izbor

Možete izabrati da li pružate ili ne lične informacije Enetel solutions doo. Ako odlučite da ne dostavljate lične podatke koje tražimo, uvek možete posetiti web stranu Enetel solutions doo (https://geotelemark.com ), ali možda nećete biti u mogućnosti da pristupite određenim opcijama, ponudama i uslugama koje uključuju našu interakciju s Vama. Ako odlučite da imate ugovorni ili drugi poslovni odnos sa Enetel solutions doo nastavićemo da Vas kontaktiramo.

Sigurnost

Posvećeni smo tome da su vaše informacije sigurne. U cilju sprečavanja neovlašćenog pristupa ili otkrivanja, uspostavili smo odgovarajuće fizičke, elektronske i upravljačke postupke, kako bismo zaštitili i obezbedili informacije koje sakupljamo na mreži. Sertifikovani smo po standardu ISO/IEC 27001:2013 što najpre potvrđuje da smo usaglašeni po zahtevima bezbednosti informacija sa stanovišta upravljanja ljudskim resursima, upravljanje prenosnim medijima, upravljanje incidentima, usaglašenost sa svim zakonskim, podzakonskim i drugim regulatornim zahtevima i dr.

Pristup/tačnost

Da biste lakše izabrali sadržaj, poboljšali kvalitet i olakšali korišćenje web strane Enetel solutions doo koristimo Vaše lične podatke uključujući i informacije koje su prikupljene kao rezultat navigacije sajta, elektronskih protokola i kolačića (cookies).
Kolačići ni na koji način ne omogućavaju pristup Vašem računaru ili bilo kakve informacije o Vama, osim podataka koje odaberete da podelite sa nama. Možete da prihvatite ili odbacite kolačiće. Većina web pregledača automatski prihvata kolačiće, ali obično možete izmeniti podešavanja pretraživača tako da isti odbija kolačiće.

Linkovi na druge web stranice

Naša web stranica može sadržati veze sa drugim web stranicama. Međutim, kada koristite ove veze da biste napustili našu web lokaciju, morate imati u vidu da mi nemamo nikakvu kontrolu nad sadržajem drugih web stranica. Zbog toga ne možemo biti odgovorni za zaštitu i privatnost bilo koje informacije koju pružate dok posećujete takve sajtove, a takve lokacije nisu u skladu sa ovom Politikom privatnosti. Trebalo bi da budete oprezni i uvek pogledajte izjavu o privatnosti koja se primenjuje na web stranicu koju posećujete.

Upravljanje Vašim ličnim podacima

Možete da ograničite sakupljanje ili korišćenje Vaših ličnih podataka na sledeće načine:
• Kad god vam bude zatraženo da popunite formular na web lokaciji potražite potvrdno polje na koje možete kliknuti da biste naznačili da ne želite da informacije koje koristimo budu u svrsi direktnog marketinga.
• Ako ste se prethodno složili da možemo koristiti vaše lične informacije za direktne marketinške svrhe, možete se predomisliti u bilo kom trenutku tako što ćete nam pisati ili poslati na adresu dpo@enetelsolutions.com

Nećemo prodati, distribuirati ili iznajmiti Vaše lične informacije trećim stranama, osim ako ne dobijemo Vašu dozvolu ili ako je to zakonska obaveza. Možemo da koristimo Vaše lične informacije da Vam pošaljemo promotivne informacije o trećim stranama za koje mislimo da će biti Vama od interesa, ali samo ako nam potvrdite da ste saglasni.
Ako želite informaciju o podacima koje imamo o Vama, molimo Vas da pišete na dpo@enetelsolutions.com Ako smatrate da su sve informacije koje držimo na vas netačne ili nepotpune, molimo Vas da nam pišete ili nam pošaljete e-mail što pre, na gore navedenu adresu. Mi ćemo odmah ispraviti sve informacije koje su pronađene kao netačne.

Informacije o deci

Enetel solutions doo ne skuplja podatke o deci mlađoj od 16 godina ili o deci bez dozvole roditelja/ staratelja. Ako saznamo da smo prikupili lične informacije od deteta mlađeg od 16 godina, iste ćemo bez odlaganja izbrisati. Ako verujete da možemo imati bilo kakve informacije o deci ispod 16 godina molimo Vas da nas odmah i bez ustručavanja kontaktirate.

Saradnja sa regulatornim vlastima

Enetel solutions je imenovao i obavezao službenika za zaštitu privatnosti (Data protection officer – DPO) koji zastupa regulatorne organe unutar Enetel solutions doo. DPO će u Enetel solutions osigurati odgovarajuću komunikaciju sa nadležnim regulatornim organom za privatnost. DPO će voditi istražne radnje, postupanje s žalbama i obaveštenje o kršenju istih. DPO će pratiti regulatorne promene i konsultovati regulatorni organ gde sprovođenje regulatornih ili tehnoloških promena dovodi do sumnje.

PRAVO NA PRITUŽBU

Ukoliko smatrate da je obrada podataka o izvršena suprotno odredbama Zakonu o zaštiti podatka o ličnosti, imate pravo da podnesete Pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podatka o ličnosti. Kontakt podaci: Beograd, Bulevar Kralja Aleksandra br.15, telefon +38111 3408 900, email adresa:office@poverenik.rs

Vaša saglasnost

Na ovaj način saglasni ste se sa uslovima naše Politike privatnosti nad obrađivanjem ličnih podataka za gore navedene svrhe. Ukoliko se promeni Politika privatnosti, nameravamo da preduzmemo svaki razumni korak da obezbedimo da su sve promene objavljene na našoj web stranici u razumnom vremenskom periodu.

U Beogradu, 22.08.2019. godine

Politika privatnosti će biti predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju ćemo postaviti na ovu internet stranicu.